Poederstralers

NSK Prophy-Mate neo
Nu makkelijker hanteerbaar.

De nieuwe verbeterde Prophy-Mate neo van NSK combineert vorm en functionaliteit voor eenvoudig gebruik. Door de uitstekende gewichtsbalans en een lichtgewicht compact poederreservoir ligt de Prophy-Mate uiterst comfortabel in de hand.

Ergonomisch ontwerp
Het praktische en esthetisch vormgegeven handstuk glijdt niet uit de hand dankzij de laterale groeven. De lengte van de uitwisselbare gebogen tips zijn dusdanig ontworpen dat u met uiterste precisie alle te behandelen zones kunt bereiken. Daarnaast is het ontwerp dusdanig aangepast dat het geschikt is voor kleine en grote handen. Het lichtgewicht handstuk zorgt ervoor dat ook bij langdurig gebruik er geen vermoeidheid optreedt in de hand en pols.

Dubbele 360º rotatie

Het instrument is 360 º draaibaar. De handstukverbinding is zo ontworpen dat u zelfs bij een hoge druk vrij kunt bewegen. De instrumentenslang en uw polsen worden minimaal belast.

Dubbel spraysysteem
In het poederreservoir wordt door 2 sproeiers gelijktijdig lucht geblazen waardoor er een constante poederstroom ontstaat ter hoogte van de zuigsproeier welke in het midden van het reservoir is geplaatst. Hierdoor ontstaat een gelijkmatig, nauwkeurige en krachtige poederstraal voor een optimaal polijst- en reinigingseffect. Door de ronde vorm van het reservoir blijven nagenoeg geen poederresten achter.

Verwisselbare tips
Nieuw zijn de 2 standaard meegeleverde verwisselbare tips met een hoek van 60º en 80º voor een nog efficiëntere reiniging. De tips laten zich eenvoudig demonteren om ze eenvoudig te kunnen reinigen. De Prophy-Mate kan eenvoudig gesteriliseerd worden in een autoclaaf.  
De Prophy-Mate is eenvoudig aan te sluiten op alle gangbare merken snelkoppelingen.

Flash Pearl reiningspoeder
Flash Pearl is het reinigingspoeder met kleine korreltjes en verwijdert veilig vlekken, plak en tandsteen, zonder gevaar voor het glazuur of tandvlees. Dankzij de samenstelling op basis van calcium wordt het onderhoud van uw Prophy-Mate (of ander merk poederstraler) tot een minimum beperkt. Het poeder vermindert de zuurgraad van het speeksel, verhindert de vorming van bacteriën en voorkomt op die manier de vorming van plak. Het product is ideaal voor patiënten die gevoelig zijn voor natriumbicarbonaat of lijden aan een verhoogde bloeddruk.

De Flah Pearl korrels zijn kleiner en meer bolvormig dan de poederdeeltjes van natriumbicarbonaat. Hierdoor is er meer contact en een beter toegang om alle gebieden op de juiste manier te reinigen. Een bredere werkhoek zorgt ook voor meer veiligheid bij de behandeling. De ronde vorm van de Flash Pearl zorgt voor een fijnere afwerking van het tandoppervlak in vergelijking met deeltjes natriumbicarbonaat welke agressiever zijn. Flash Pearl zorgt voor stralende tanden zonder het glazuur te beschadigen.


NSK Prophy-Mate Neo