Tandarts Jaap Wim Spaargaren

Tandarts Jaap-Wim Spaargaren is al sinds zijn studie-uitwisseling in Amerika geïnteresseerd in de laatste innovaties in tandheelkunde. Het was dan ook geen verrassing dat hij bij de overname van de praktijk van zijn vader in 1994, één van de eerste tandartsen in Nederland was die investeerde in een innovatief SOREDEX digitaal röntgensysteem.

“Patiëntbeleving en voorlichting was altijd al enorm belangrijk in onze praktijk. Uiteindelijk ga je toch een vertrouwensband aan met je patiënt; hun waardering is het hoogste doel. In 1995 kocht ik daarom mijn eerste digitale röntgen systeem “SOREDEX DIGORA”. Deze robuuste en destijds hypermoderne oplossing zorgde ervoor dat ik mijn patiënt met één blik op het beeldscherm inzicht kon geven in hun situatie. Weg was de noodzaak om de kleine röntgenfoto’s ietwat ongemakkelijk tegen het licht aan te moeten houden. Doordat ik de patiënt vooraf kon meenemen in hun behandeling, konden we een hoop angst en stress wegnemen. Dat is iets wat de patiënt waardeert én onthoudt.

Optimale workflow
“Goede informatievoorziening, nieuwe technieken maar ook vriendelijke, vertrouwde medewerkers spelen nog steeds een grote rol in onze praktijk. De systemen van SOREDEX helpen ons onze workflow te optimaliseren. Belangrijk in een tijd waarin de budgetten voor tandheelkundige zorg onder druk staan. De patiënt eist dat zijn/haar behandeling zo efficiënt mogelijk plaats vindt, terecht ook denk ik. Hadden we vroeger twee behandelkamers, tegenwoordig hebben we er vijf. Door de hygiënestraat kunnen we beelden op één centraal punt in de scanner verwerken, hoeven we niet meer op en neer te rennen.
Met de 3D-scanner van SOREDEX krijgen mijn collega’s en ik bovendien een veel beter beeld van de huidige situatie van de patiënt. Ik kan dus een betere inschatting maken van de meest effectieve behandeling. Zuinig om gaan met zowel patiënt alsmede zorgbudgetten dus.”

Blijven investeren in innovatie en beleving
“Een SOREDEX-systeem is een behoorlijke investering, maar zoals ik altijd tegen mijn collega-tandartsen vertel; het is een investering die zich uiteindelijk laat terugverdienen. SOREDEX geeft een upgrade aan je hele praktijk en zorgt voor extra vertrouwen bij de patiënt. De lange levensduur en beperkte storingsgevoeligheid, hoge servicegraad en het feit dat je veel SOREDEX-producten kunt updaten maken het voor mij die investering meer dan waard!”