Back Quality Ergonomics

De stoelen van Back Quality Ergonomics zijn ontwikkeld om een betere zithouding te kunnen aannemen om zodoende klachten van de rug, nek en schouders zo veel mogelijk te voorkomen en te bestrijden. Deze ontwikkeling is tot stand gekomen na jarenlange praktijkervaring van fysiotherapeuten en het Haagsche Rugscholings- en Advies Centrum.

Diverse werkstoeltjes van Back Quality Ergonomics:
 

Dynamic
De Dynamic heeft een revolutionair gepatenteerd schaarmechanisme. Bij het gaan zitten komt de rugsteun automatisch naar de rug toe en ondersteunt de wervelkolom op de juiste plek. De speciale driehoekige zitting van de Dynamic zorgt ervoor dat u in de 90˚ zithoek wordt gedwongen. U heeft de ruimte om een positie aan te nemen waarbij uw knieën lager staan dan uw heupen. Deze 'open heuphoek' maakt het strekken van de rug eenvoudiger waardoor het u minder energie kost om een goede werkhouding te handhaven.
De Dynamic is de meest geavanceerde werkstoel en heeft zijn bijdrage aan het bestrijden en voorkomen van rugklachten in veel situaties bewezen.

CorrectSit
De CorrectSit heeft dezelfde zitting en rugsteun als de Dynamic, maar deze bewegen niet automatisch met u mee. Het kantelmachanisme van de zitting en de rugsteun kan handmatig worden ingesteld voor een optimale correctie van uw houding. Wanneer het bij uw werkzaamheden niet nodig is om veel van houding te wisselen kan de CorrectSit een goed alternatief zijn voor de Dynamic. De instellingen zijn eenvoudig te wijzigen en onafhankelijk van uw gewicht of lengte. Door deze eigenschappen is de CorrecSit goed inzetbaar voor meerdere gebruikers. De rugsteun is zowel in hoogte als in diepte (meer of minder steun in de rug) te verstellen. De zitting is in diverse kantelposities instelbaar.
 
ErgoSolex
De ErgoSolex is een werkstoel welke door de gekozen vorm van de zitting voor zowel zittende- als staande werkhoudingen gebruikt kan worden. Het achterste gedeelte van de zitting is breed en dus geschikt om zittende werkzaamheden uit te voeren. Het voorste gedeelte is smaller waardoor het mogelijk is hoger te zitten en te staan. Het kantelmechanisme van de zitting en de rugsteun kunnen handmatig worden ingesteld voor een optimale correctie van uw houding. De instellingen zijn eenvoudig te wijzigen en onafhankelijk van uw gewicht of lengte. Door deze eigenschappen is de ErgoSolex goed inzetbaar voor meerdere gebruikers. De rugsteun is zowel in hoogte als in diepte te verstellen. De zitting is in diverse kantelposities instelbaar.
 

ComfortMove
De ComfortMove is de enige BQE-stoel zonder zadelvormige zitting. Bij deze stoel is gekozen voor comfort door een 5 cm dikke bekleding te combineren met een dynamische ophanging van rugsteun en zitting. Hierdoor kunnen rugsteun en zitting meebewegen met de gebruiker en wordt de rug optimaal ondersteund bij licht wisselende houdigingen.
De brede rugleuning van de ComfortMove maakt deze stoel zeer geschikt voor die gebruikers die meer steun zoeken tijdens hun dikwijls langdurige werkzaamheden.


Werkstoelen

Of kijk op www.backquality.nl