12-07-2017
Hoekstukken zomeracties
De vakantiemaanden zijn begonnen. In het kader van "Het is zomer, Het is het moment om te dromen..." heeft Arseus Dental een aantal nieuwe interessante aanbiedingen op hoekstukken, turbines, micromotoren en autoclaven.
30-06-2017
Zomeractie Stern Weber
Topkwaliteit aan een instapprijs: Zeer scherpe zomeracties op Stern Weber behandeleenheden.
26-06-2017
Yes we (s)can, regionale cursusavonden
De ontwikkeling van digitale afdruksystemen gaat razendsnel. De hoeveelheid scanners die op de markt komt kan leiden tot behoorlijke keuzestress. Gaat u voor "Labside" of juist "Chairside"? In de lezing zal uitgebreid worden ingegaan op deze materie. Daarbij zal er ook een demonstratie gegeven worden van twee leading apparaten die zowel de chairside mogelijkheden als de Labside mogelijkheden bieden.

KLANT AAN HET WOORD

Werken zonder spittoon: kwestie van gezond verstand

Tandarts algemeen practicus Marlies de Graaf heeft een praktijk in het Noord-Brabantse plaatsje Zeeland. Haar praktijk telt drie behandelkamers, één tandarts, één mondhygiënist, één preventieassistent, twee tandartsassistenten en één baliemedewerker. In dit artikel vertelt De Graaf over de behandeleenheden in haar praktijk en het gemak van het werken zonder spittoon. “Ik en mijn personeel hebben nu een betere controle over onze tijd.”

Tandarts Marlies de Graaf, afgestudeerd in 1989 aan de Katholieke Universiteit Nijmegen, vertelt dat de behandeleenheden tijdens haar tandheelkundige studie voorzien waren van spittoons. “Zo was het nu eenmaal,” aldus De Graaf. “Werken met behandelapparatuur waaraan een spittoon zat en het laten spoelen van de mond van de patiënt tijdens en na de behandeling werden als normaal beschouwd; een kwestie van traditie.”

Na de overgang van student tot zelfstandige in haar privépraktijk realiseerde tandarts De Graaf in 2014 een ingrijpende verbouwing, waarbij twee nieuwe A-dec 500 behandeleenheden werden aangeschaft. De reden voor de aanschaf van deze specifieke behandeleenheden? “Ik wil de monteur zo min mogelijk zien en er komt geen spittoon meer over de vloer.” De Graaf voegt hieraan toe dat de keuze van het werken zonder spittoon een kwestie van gezond verstand was. 

Klik
hier voor het volledige verhaal van Marlies de Graaf.