Turbines

Een nieuw niveau voor koppel en geluid
Het nieuwe Flux principe met dubbelde voeding zorgt voor een meer efficiënte rotatie. Deze innovatie heeft de typische eigenschappen van de NSK turbines verder verbeterd; kracht, koppel en geluidloosheid. De realistische koppelniveaus werden merkbaar verbeterd, terwijl de praktisch geluidloze werking behouden werd. Dit zorgt voor een aangename therapeutische omgeving en helpt om stress van de patiënt tijdens de behandeling te verminderen. De rotatiesnelheid wordt gecontroleerd via een interne drukregelklep. Dankzij de juiste luchtdruk worden overbodige rotaties vermeden, wat bijdraagt aan een langere levensduur.

Ti-Max X, optimale voordelen
Ti-Max X is van alle aangeboden tandartsinstrumenten het meest geavanceerd op technologisch gebied.

NSK dubbele luchtstroom
De verbetering van het koppel is het resultaat van een nieuw procedé dat zorgt voor een "turbowerking" (22W) van de rotor door de uitgestoten lucht te recycleren. In combinatie met een oordeelkundige plaatsing van de schroefbladen vermindert de origineel gerichte dubbele luchtstroom aanzienlijk de geluidsoverlast. Samen met de viervoudige spray verzekert deze unieke technologie een behandeling in optimale omstandigheden.

CleanHead-systeem
Het gepatenteerde CleanHead-systeem van NSK is een speciaal mechanisme dat werd ontworpen om te vermijden dat lucht terugstroomt. Op die manier komt er geen speeksel, virussen of andere vreemde deeltjes in de kop van het handstuk terecht. Een ander voordeel van dit systeem is dat het de levensduur van de kogellangers verlengt doordat het verhindert dat besmette micro-organismen binnendringen in de kop van de turbine.

Viervoudige spray
De NSK viervoudige spray koelt het hele oppervlak van de boor, alle zones worden dus behandeld.

Drukregelklep
De interne drukregelklep zorgt voor een stabiele en lineaire druk, en voorkomt dat de rotor voortijdig slijt door overbodige rotatie.

Titanium omkasting
Titanium is 30% lichter dan roestvrij staal, sterker en beter bestand tegen corrosie. Gemakkelijk vast te pakken, evenwichtige vormgeving: zo werkt u efficiënt bij behandelingen waar uiterste nauwkeurigheid wordt vereist of die langer duren.

DURACOAT
DURACOAT, de nieuwste oppervlaktebehandeling van NSK, heeft alle niet-allergene en biocompatibele eigenschappen van titanium en verhoogt zo de duurzaamheid. DURACOAT zorgt voor een glad en krasvast oppervlak, dat comfortabel aanvoelt.

Quartz-staaf
Een quartz-staaf zorgt voor de verlichting van het instrument. Omdat het licht uitzendt van 25.000 LUX, kunt u met het instrument behandelingen uitvoeren zonder stress, en wodt de hele behandelzone verlicht. De quartz-staaf is bijzonder sterk en is bestand tegen een sterilisatie in de autoclaaf.


Turbines